O namaPonudaReferenceKontakt
Djelatnost preduzeća

Preduzeće „BEL” d.o.o. je osnovano 2000. godine kao preduzeće specijalizovano za usluge profesionalne distibucije samouslužnih (vending) automata za tople i hladne napitke, snack proizvode i vodu. Ovaj vid usluge je specifičan i predstavljao je potpuno nov program na teritoriji Crne Gore, tako da je "BEL" d.o.o. bila prva firma osnovana u Crnoj Gori koja se bavi ovom djelatnošću.

Preduzeće posjeduje samouslužne automate za pripremanje toplih i hladnih napitaka, snack proizvoda i vode za piće, koji se instaliraju na različitim lokacijama u skladu sa željama klijenata. Automati se postavljaju na javnim mjestima (aerodromi, autobuske i željezničke stanice), u različitim institucijama (bolnice, fakulteti, škole), poslovnim prostorijama (kancelarije, proizvodne hale), i služe uvećanju komfora zaposlenih, gostiju, posjetilaca, pacijenata, studenata i djaka, i ostalih korisnika usluga.

Preduzeće pruža kompletnu uslugu instaliranja, održavanja i servisiranja, i snosi sve troškove pružanja usluge prema krajnjim korisnicima. Održavanje, servisiranje automata, kao i dopunjavanje sirovinom u cilju održavanja kvalitetnog nivoa toplih i hladnih napitaka, odvija se na dnevnoj osnovi.

Preduzeće vrši i prodaju automata zainteresovanim kupcima, uz mogućnosti servisiranja i pomoći u održavanju u predvidjenom garantnom roku.

Naši automati su proizvodeni od strane poznatih italijanskih kompanija "BIANCHI" i “SAECO” koji su svjetski lideri u ovoj oblasti.

Kafa i sirovina za automate su vrhunskog kvaliteta proizvedeni u italijanskim fabrikama “GIMOKA” i “RISTORA”.

Automati za tople napitke proizvode napitke vrhunskog kvaliteta bazirane na italijanskoj tehnologiji i tradiciji potrošnje u svijetu priznate espresso i instant kafe.

Automati za hladne napitke i snack distribuiraju vrhunske proizvode sokova, slanih i slatkih proizvoda i vode za piće.

Automati rade na principu metalnog kovanog novca - EUR, kao i na prinicipu plastičnih kreditnih kartica - ključića. Novac se ubacuje u automat i pritiskom na taster se vrši izbor željenog napitka ili proizvoda.

Misija

Misija preduzeća “BEL” je sledeća:

“Biti lider na tržištu Crne Gore u pružanju specijalizovanih usluga automatske distribucije napitaka, hrane i ostalih proizvoda na zadovoljstvo klijenata i potrošača.”

Crna Gora je država u tranziciji koja ubrzano prihvata savremene trendove, a jedan od njih je i djelatnost kojom se bavi preduzeće “BEL”. Cilj našeg preduzeća je da pratimo savremene trendove razvoja ove djelatnosti u razvijenim zemljama Evropske Unije.

Brojni su razlozi zbog čega je vending industrija postala popularna u svijetu, a automatska distribucija putem samouslužnih automata postala superiorna u odnosu na druge vidove pružanja sličnih usluga. Navešćemo nekoliko najznačajnijih razloga:

 

  • praktičnost (automati ili mašine su kreirane tako da budu praktične i jednostavne za upotrebu);
  • dostupnost krajnjem potrošaču (lokacije na kojima se mogu postaviti automati su različite i gotovo da ne postoje prepreke u tom pogledu);
  • minimalni troškovi (automati zamjenjuju radnu snagu, ne zahtijevaju gotovo nikakve troškove, štedljivi su po pitanju trošenja energije i sl.);
  • vremenska neograničenost u pogledu korišćenja usluga (proizvod automata je dostupan 24 sata dnevno i u bilo koje doba);
  • kvalitet i njegova ujednačenost (automati daju uvijek isti kvalitet, što nije slučaj sa uslugama kad je ljudski faktor dominantan) i dr.

 

Organizacija i zaposleni

Preduzeće „BEL” je društvo sa ograničenom odgovornošću osnovano u skladu sa zakonima Crne Gore. Sjedište društva je u Podgorici, glavnom gradu države Crne Gore. U preduzeću je trenutno radi 10 zaposlenih radnika. Organizacionu šemu pokazuje sledeći organogram:

 

Preduzeće veliku pažnju poklanja zaposlenim radnicima u skladu sa osnovnom djelatnošću. Zaposleni se obučeni po strogim standardima proizvodjača samouslužnih automata, sa sertifikatima ovlašćenih servisera i distributera.

Broj zaposlenih u preduzeću se stalno uvećava shodno razvoju firme, budući da svoju osnovnu djelatnost obavljamo na cijeloj teritoriji Crne Gore.

Slika
5
6
O nama Djelatnost misija Organizacija i mreza ponuda Iznajmljivanje prodaja servis cjenovnik marketing reference strateska partnerstva mreza korisnika kontakt